Akateemiset kasvintuottajat (lyhennetään AKT) on kasvintuotannon opiskelijoille ja muille kasveista kiinnostuneille opiskelijoille tarkoitettu alakerho. Jäsenistömme koostuukin maataloustieteiden opiskelijoista, joita kiinnostavat kasvit monilla eri tavoilla.

Akateemisilla kasvintuottajilla on kerhotila Viikin Metsätieteiden talon (B-talon) kellarissa, joka jaetaan Markkina-Agraarien kanssa. Kerhotilaa kutsutaan "Puuhikseksi" ja siellä voi rentoutua luentojen välissä sekä nauttia omia eväitä. KaTuKaKe kokoontuu välillä Puuhiksella ja AKT hallitus järjestää siellä ajoittain tapahtumia.
Johtokunta
Johtokunta on vastuussa Akateemisten Kasvintuottajien toiminnasta toimikautensa ajan. Uusi johtokunta valitaan ennen joulua pidettävässä vaalikokouksessa.
 • Hallituksen sähköpostilistan osoite
  akt-hallitus@helsinki.fi
 • Jenni Kurvonen
  Puheenjohtaja
  jenni.kurvonen@helsinki.fi
 • Riina Myllymäki
  Taloudenhoitaja ja varapuheenjohtaja
  riina.myllymaki@helsinki.fi
 • Maija Peltola
  Sihteeri
  maija.h.peltola@helsinki.fi
 • Erik Lovén
  Isäntä
  erik.loven@helsinki.fi
 • Janita Alitalo
  Emäntä
  janita.alitalo@helsinki.fi
 • Aurora Ståhlberg
  Toimintavastaava
  aurora.stahlberg@helsinki.fi
 • Otto Yrjölä
  Itu-lehden päätoimittaja
  otto.yrjola@helsinki.fi
 • Okko Winqvist
  Kekripukki sekä ympäristö-, ja yhdenvertaisuusvastaava
  okko.winqvist@helsinki.fi
 • Venla Ylikoski
  Kukkavastaava
  venla.ylikoski@helsinki.fi
 • Paula Elomaa
  Kerhon esihenkilö
Pöytäkirjat
Akateemisten kasvintuottajien yleiskokousten pöytäkirjat löydät alla olevan linkin takaa.
Pöytäkirjoihin
Historiaa
Akateemiset Kasvintuottajat on Sampsan nuorin alakerho, mutta sen juuret ulottuvat jopa vuoteen 1959. AKT muodostui, kun vuonna 1959 perustettu Akateeminen Puutarhakerho (APK) sekä vuonna 1976 perustettu Kasvintuotantokerho (KTK) yhdistyivät 17.02.2010 uudeksi, yhtenäiseksi kerhoksi aktiivisuuden puutteen takia.

Yhdistyminen puhalsi kuitenkin järjestötoiminnan hiiliin uutta intoa, mikä mahdollistaa monipuolisen ja aktiivisen alakerhotoiminnan vielä tänäkin päivänä. AKT pyrkii kunnioittamaan molempien kerhojen perinteitä, joihin pohjaavat muun muassa erilaiset tapahtumat kuten Kekrit, Kouliaiset ja ITU-lehti.
TAPAHTUMAT
AKT järjestää vuoden aikana 3-4 yleiskokousta alan yritysten tiloissa, jonka vastapainona löytyy erilaisia bileitä ja sitsejä. AKT järjestää myös joka vuosi Kekrit, joissa juhlitaan sadonkorjuuta. Vanhemmat kasviopiskelijat ovat usein koulittuja, ja koulituksi pääsee jos osallistuu kouliaisiin. AKT on myös järjestänyt ajoittain talkoita, kukkasidontakursseja sekä retkiä mm. Lepaa-messuille ja kevätmessuille sillä ne ovat alan tärkeitä tapahtumia!

AKT:n alaisuudessa toimii myös itsenäinen toimija KaTuKaKe, joka kokoontuu itsenäisesti Diktaattorin alaisuudessa maistelemaan erilaisia panimotuotteita. KaTuKaKe:n pöytäkirja-arkisto löytyy kerhotilaltamme Puuhikselta.

Mikäli siis kiinnostaa saada ajankohtaista tietoa järjestettävistä tapahtumista, kannattaa seurata Sampsan tapahtumakalenteria, sähköpostilistaa sekä sosiaalista mediaa!
APUA PUUTARHAHARJOITTELUUN
Puutarhaharjoittelupaikat 2023
Harkka edessä mutta paikka puuttuu? TIlaa Kauppapuutarhaliiton kokoama lista vuonna 2023 tarjoavista kasvihuoneyrityksistä. Lisätietoja löytyy Kauppapuutarhaliiton sivuilta
Yrityksille
AKT toimii yhteistyössä erilaisten alan yritysten kanssa, muun muassa järjestämällä yleiskokouksia yritysten tiloissa tutustuen samalla yrityksen toimintaan. AKT tekee myös talkootyötä sekä on pyrkinyt tekemään joka vuosi retken Lepaa-näyttelyyn, joka on alan suurin näyttely.

AKT kerää varoja myös tekemällä erilaisia kukkasidontatöitä, kuten asetelmia, kimppuja ja vieheitä. Lisätietoja voi kysyä hallitukselta akt-hallitus@helsinki.fi. Tämän sivun alareunassa on kuvia aiemmista töistä!

Kuvia kukkasidontatöistä
Tässä kuvia aiemmista kukkasidontatöistä, mitä AKT on tehnyt