Akateemiset Kasvintuottajat eli AKT on kasvintuotannon opiskelijoille ja muille kasveista kiinnostuneille opiskelijoille tarkoitettu alakerho. Jäsenistömme koostuukin maataloustieteiden opiskelijoista, joita kiinnostavat kasvit monilla eri tavoilla.

Akateemisilla Kasvintuottajilla on kerhotila Viikin Metsätieteiden talon (B-talon) kellarissa, joka jaetaan Markkina-Agraarien kanssa. Kerhotilaa kutsutaan "Puuhikseksi" ja siellä voi rentoutua luentojen välissä sekä nauttia omia eväitä. KaTuKaKe kokoontuu välillä Puuhiksella ja AKT hallitus järjestää siellä tapahtumia.
Johtokunta 2024
Johtokunta on vastuussa Akateemisten Kasvintuottajien toiminnasta toimikautensa ajan.
 • Hallituksen sähköpostilistan osoite
  akt-hallitus@helsinki.fi
 • Reeka Murtomäki
  Puheenjohtaja
  reeka.murtomaki@helsinki.fi
 • Ulrika Eerola Hovio

  Taloudenhoitaja ja varapuheenjohtaja
  ulrika.hovio@helsinki.fi
 • Kira Eskelinen
  Sihteeri
  kira.eskelinen@helsinki.fi
 • Inti Mery
  Isäntä
  inti.mery@helsinki.fi
 • Maija Peltola
  Emäntä
  maija.h.peltola@helsinki.fi
 • Alina Uotila
  Toimintavastaava, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusvastaava
  alina.uotila@helsinki.fi
 • Antti Haho
  Itu-lehden päätoimittaja
  antti.haho@helsinki.fi
 • Antti-Pekka Tikkanen
  Kekripukki
  antti-pekka.tikkanen@helsinki.fi
 • Minna Niiranen
  Kukkavastaava
  minna.m.niiranen@helsinki.fi
 • Paula Elomaa
  Kerhon esihenkilö
Pöytäkirjat
Pöytäkirjat löydät täältä.
Historia
Akateemiset Kasvintuottajat on Sampsan nuorin alakerho, mutta sen juuret ulottuvat jopa vuoteen 1959. AKT muodostui, kun vuonna 1959 perustettu Akateeminen Puutarhakerho (APK) sekä vuonna 1976 perustettu Kasvintuotantokerho (KTK) yhdistyivät 17.02.2010 uudeksi, yhtenäiseksi kerhoksi aktiivisuuden puutteen takia.

Yhdistyminen puhalsi kuitenkin järjestötoiminnan hiiliin uutta intoa, mikä mahdollistaa monipuolisen ja aktiivisen alakerhotoiminnan vielä tänäkin päivänä. AKT pyrkii kunnioittamaan molempien kerhojen perinteitä, joihin pohjaavat muun muassa erilaiset tapahtumat kuten Kekrit, Kouliaiset ja ITU-lehti.
Tapahtumat
AKT järjestää vuoden aikana 3-4 yleiskokousta alan yritysten tiloissa, joiden vastapainona löytyy erilaisia bileitä ja sitsejä. AKT järjestää myös joka vuosi Kekrit, joissa juhlitaan sadonkorjuuta. Vanhemmat kasviopiskelijat ovat usein koulittuja, ja koulituksi pääsee jos osallistuu kouliaisiin. AKT on myös järjestänyt ajoittain talkoita, kukkasidontakursseja sekä retkiä mm. Lepaa-messuille ja kevätmessuille sillä ne ovat alan tärkeitä tapahtumia!

AKT:n alaisuudessa toimii myös itsenäinen toimija KaTuKaKe, joka kokoontuu itsenäisesti Diktaattorin alaisuudessa maistelemaan erilaisia panimotuotteita. KaTuKaKe:n pöytäkirja-arkisto löytyy kerhotilaltamme Puuhikselta.

Mikäli siis kiinnostaa saada ajankohtaista tietoa AKT:n tapahtumista, kannattaa seurata Sampsan tapahtumakalenteria, sähköpostilistaa sekä sosiaalista mediaa!
APUA HARJOITTELUUN
Puutarhaharjoittelupaikat 2024
Harkka edessä mutta paikka puuttuu? Tilaa Kauppapuutarhaliiton kokoama lista vuonna 2024 tarjoavista kasvihuoneyrityksistä. Lisätietoja löytyy Kauppapuutarhaliiton sivuilta
Yrityksille
AKT toimii yhteistyössä erilaisten alan yritysten kanssa, muun muassa järjestämällä yleiskokouksia yritysten tiloissa tutustuen samalla yrityksen toimintaan. AKT tekee myös talkootyötä sekä on pyrkinyt tekemään joka vuosi retken Lepaa-näyttelyyn, joka on alan suurin näyttely. Keräämme myös varoja tekemällä erilaisia kukkasidontatöitä, kuten asetelmia, kimppuja ja vieheitä.
Kukkasidonta
Tilaa tapahtumaasi Akateemisten Kasvintuottajien tekemiä kukkasidontatöitä. Toteutamme juuri teidän tarpeisiinne sopivat kukkasidontatyöt, kuten asetelmat, kimput ja vieheet.

Kysy lisää: akt-hallitus@helsinki.fi
Kiinnostuitko kukkasidontatöistä?