Fukseille
Hei sinä uusi opiskelija!
Onnittelut yhdestä elämäsi parhaasta valinnasta - nimittäin siitä, että otit vastaan opiskelupaikan Viikistä maataloustieteistä! Sinua tullaan onnittelemaan valinnastasi vielä useita kertoja ja täysin syystä, sillä tätä idylliä ei voita mikään. Mieleesi on varmasti juolahtanut monia kysymyksiä lähestyvästä syksystä ja osaan niistä olet varmaankin jo ehtinyt etsiä vastauksia internetistä; toivottavasti se toi sinut tänne.

Tälle sivulle olemme koostaneet sinulle tärkeimpiä asioita, jotka tulisi tehdä ja tietää, ennen orientoivaa viikkoa. Myös fuksien mielenrauhaa parantamaan koottu fuksiopas löytyy sivun alaosasta!

Me Sampsassa emme malta odottaa, että pääset osaksi upeaa joukkoamme!

Tervetuloa Viikkiin!
Kuinka pääset alkuun?
1
Liity fuksien WhatsApp-ryhmään
Siellä kerrotaan tärkeimmät asiat ennen opintoja ja orientoivaa viikkoa ja mikä parasta, pääset stalkkaamaan tulevat opiskelukaverisi! Liity ryhmään linkistä:
Sampsafuksit 2023
2
Hanki asunto ja hae asumistukea
Älä jätä asunnon hankintaa viime tippaan! Edullisia opiskelijakoteja löytyy Latokartanon ylioppilaskylästä. Muita alueen asunnontarjoajia ovat mm. erilaiset osakunnat ja HOAS.
Linkki Latokartanon ylioppilaskylän nettisivuille
3
Ilmoittaudu läsnäolevaksi
Uudet opiskelijat pääsevät ilmoittautumaan läsnäolevaksi yliopistoon opintopolun kautta!
4
Tilaa opiskelijakortti tai lataa ja rekisteröidy Frank App:iin
Opiskelijaetuudet ovat saatavillasi, kunhan sinulla on opiskelijakortti!
5
Hae opintotukea!
Muista hakea opintotukea Kelalta.
6
Stalkkaa tuutorisi ja tulevat opiskelijakaverisi!
Nykytekniikka mahdollistaa ihmisiin etukäteen tutustumisen Facebookissa ja Instagramissa. Tuutoriesittelyt löytyvät myös Fuksioppaasta!
7
Ota Sampsan somet haltuun Instagramissa ja Facebookissa!
Käy seuraamassa tulevaa ainejärjestöäsi sosiaalisessa mediassa, linkit löytyvät sivun ylälaidasta!
8
Osallistu orientoivalle viikolle!
Löydä tiesi ajoissa ennalta sovittuun paikkaan Viikin kampukselle, ja ota yliopistoelämä avosylin vastaan! Tästä alkaa elämäsi paras aika!

MITÄ ODOTTAA ORIENTOIVALTA VIIKOLTA?

Orientoivan viikon aikana tuutorit tutustuttavat uudet opiskelijat Viikin kampukseen, maataloustieteiden opiskeluun ja ennen kaikkia auttavat uusia opiskelijoita ryhmäytymään keskenään. Orientoiva viikko on täynnä hauskaa ohjelmaa, jonka avulla uudet sampsalaiset pääsevät kiinni yliopistoelämänsä alkuun. Uusien asioiden opettelu ja tiedon kerääminen ei lopu orientoivaan viikkoon, mutta viikon tarkoituksena on antaa uusille opiskelijoille mahdollisimman pehmeä lasku uuteen, jännittävään elämänvaiheeseen. Viikki on ihmisen parasta aikaa, sanotaan. Siksipä onnistunut orientaatioviikko luo hyvän startin uusille sampsalaisille!

Sampsan tuutorit ovat yleensä 2. tai 3. vuoden opiskelijoita, jotka ovat vastuussa orientoivan viikon järjestämisestä yhdessä Sampsan fuksivastaavan kanssa. Fuksivastaava valitaan aina uusista opiskelijoista syksyllä ainejärjestön yleiskokouksessa, ja hän pääsee osaksi ainejärjestön johtokuntaa toimimaan uusien opiskelijoiden äänenä. Hänen tehtävänään on tuoda uusien opiskelijoiden näkemystä ainejärjestötoimintaan, koota seuraavan vuoden fuksiopas ja olla vastuussa seuraavan syksyn fukseista, kunnes hänen seuraajansa uusien opiskelijoiden joukosta valitaan. Älkää siis huoliko, teitä vastassa on vain vähän aikaa sitten samassa tilanteessa olleet henkilöt, jotka muistavat hyvin, kuinka jännittävää oli saapua ensimmäisen kerran kampukselle!

Tuutoreihinsa uudet fuksit pääsevät tutustumaan paremmin orientoivalla viikolla, mutta tuutoreiden nimet tulevat tutuksi myöskin loppukesästä julkaistavasta Sampsan fuksioppaasta. Lisäksi tuutorit ovat yhteydessä uusiin opiskelijoihin ennen orientoivaa viikkoa, joten älä unohda liittyä vuosikurssisi Facebook- ja Whatsapp ryhmiin sekä seurata fuksiryhmääsi Instagramissa!

Ensimmäisen viikon aikana tutustut maataloustieteiden opiskeluun, perehdyt uuden ainejärjestösi Sampsan toimintaan, liityt tuutoreidesi avustuksella ensimmäisen periodin kursseille ja saavatpa Sampsa-fuksit myös kirkkaanvihreät haalarinsa jo orientoivan viikon aikana! Perinteinen fuksikyykkä tulee usein myöskin tutuksi ensimmäisen viikon aikana ja viikon jatkuvan hauskanpidon lomassa tuutorit pitävät huolen, että kurssien alkaessa jokainen tietää minne luentosaliin täytyy ensimmäisenä suunnistaa. Uusien opiskelijoiden ei siis tarvitse murehtia, teistä pidetään Viikissä hyvä huoli! Tuutorit ja vanhemmat opiskelijat auttavat mielellään, joten mieltäpainavista asioista voi olla yhteydessä tuutoreihin jo vaikka ennen ensimmäistä viikkoa.

Suosittelemme lähtemään rohkeasti mukaan orientoivan viikon ohjelmaan, sillä yliopistoaikana tärkeäksi muodostuvat ihmissuhteet yleensä saavat alkunsa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Muihin tutustumisesta ei kuitenkaan tarvitse stressata liikaa, sillä aktiviteeteissa tutustuminen käy jo miltei itsestään. Sampsa järjestää monenlaista ohjelmaa, josta löytyy varmasti jokaisen makuun mielekästä tekemistä: jo fuksivuonna kannattaa lähteä mukaan talkoisiin, illanistujaisiin, sitseille ja haalarimerkkienompeluiltoihin.

Tervetuloa Viikkiin uudet sampsalaiset!


Jenni Vesa
Fuksivastaava 2024
Sampsan fuksiopas
Sampsan fuksiopas on tehty helpottamaan uusien opiskelijoiden opintojen aloitusta Viikissä. Mikä ihme on Sampsa ja ketkä minua Viikissä oikein odottavat?