Lehdet
Sampsassa tehdään kahta eri lehteä. Järjestön virallinen lehti on omaperäisesti nimeltään Sampsa ja epävirallinen lehti on nimeltään Maatiainen
Sampsa - lehti
Sampsa-lehti on maatalousylioppilaiden virallinen julkaisu, joka on ilmestynyt jo vuodesta 1908 alkaen. Lehdessä nostetaan esille järjestössä tapahtuvia muutoksia ja sen jäseniä koskettavia aiheita. Ulkomaanharjoitteluiden ja työelämätarinoiden lisäksi sisältöön kuuluu aina myös maatalouteen liittyvät järjestön ulkopuoliset asiat. Lehteä lukiessa voi hyvinkin oppia uutta viljelyratkaisuista, tilakäytännöistä, karjaroduista tai vaikka koneiden huollosta.

Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen levikki on n. 600kpl. Lehden saa tilattua erikseen, mutta sen voi käydä hakemassa Latokartanon ylioppilaskylän C-talon aulasta tai Viikin kampukselta B-talosta Sampsan ilmoitustaulun vierestä.
Sampsa-lehden vastuuhenkilöt
 • Tommi Karhula
  Sampsa-lehden päätoimittaja
  tommi.karhula@helsinki.fi

  Päätoimittaja vastaa lehden toimituskunnan toiminnasta, lehden sisällöstä ja sen toimittamisesta. Häneen voi olla yhteydessä juttuideoista ja parannusehdotuksista
 • Pinja Koponen
  Sampsa-lehden ilmoitusvastaava
  pinja.p,koponen@helsinki.fi

  Ilmoitusvastaava myy alan yrityksille Sampsa-lehdestä mainostilaa.

Maatiainen
Maatiainen on alunperin Sampsan sisäiseen viestintään tarkoitettu lehti, joka teki vanhoina aikoinaan hyvinkin kattavia juttuja erilaisista tapahtumista ja maailman menosta. Se toimi ilmoituskanavana aikana ennen sähköpostia ja siellä julkaistiin isommat jäseniä koskevat ilmoitukset esimerkiksi talkoorekryihin liittyen.

Digikameroiden yleistymisen myötä kuvien määrä lisääntyi Maatiaisessa huomattavan paljon ja samalla sisältö on muuttunut raportoimaan enemmän siitä, mitä menneissä tapahtumissa on sattunut käymään. Lehti lipuukin taitavasti kuvien ja tekstin keskinäisen suhteen veteen piirrettyä viivaa pitkin ja tuo tavallisen sampsalaisen tietoon toinen toistaan mehevämpiä juttuja tästä päivästä ja eilisestä.

Tänä päivänä Maatiainen painetaan mustavalkoisena B4 kokoiselle papereille, jotka kahtia taitettuna muodostavat B5 kokoisen niteen. Viimeisimmän Maatiaisen ja Sampsan pinnan alla kuhisevat jutut voit hakea itsellesi Latokartanon ylioppilaskylän C-talon aulasta tai kampukselta B-talosta Sampsan ilmoitustaulun yhteydestä.
Maatiaisen vastuuhenkilöt
 • Sakari Nissi
  Maatiaisen päätoimittaja
  sakari.nissi@helsinki.fi

  Maatiainen on Sampsan viihdelehti, jonka toimituksesta päätoimittaja vastaa yhdessä toimituskuntansa kanssa